Дата публікації:
06 грудня 2017
Кількість переглядів:
1226
Поділитися:

У Сумському державному університеті на базі кафедри іноземних мов проведений тренінг Young WIT (Young Women in Tech). Мета заходу – розвинути лідерські якості дівчат та залучити їх до сфери технологій. Проект був реалізований завдяки гранту, який кафедра отримала від Корпусу Миру США в Україні. Тренінг Young WIT проводився в межах більш масштабного проекту – “Let Girls Learn”.

Модератор тренінгу – волонтер Бенджамін Стьюарт, який вже рік викладає англійську мову на кафедрі іноземних мов СумДУ. Відповідальна за проект – завідувач кафедри іноземних мов СумДУ, доц. Галина Литвиненко.

Участь у заході взяли учениці 9–11-х класів середніх шкіл міста Суми. Дівчата обговорили питання щодо ролі жінок і чоловіків у суспільстві та сім’ї, переваги та недоліки участі жінок у політиці, представили власне бачення майбутнього жінок у нашій країні,  з’ясували різницю між поняттями «гендер» та «стать». Крім того, вони ознайомилися з основами веб-дизайну, навчилися монтувати відеороліки та створили відеороботи, що висвітлюють різні аспекти життя жінок, спробували сконструювати власні мобільні додатки. Технічні засоби для створення інформаційних проектів були надані Масачусетським технологічним університетом. Допомагала розібратися з тонкощами роботи програмної продукції волонтер Корпусу Миру США в Україні Лорен Грабс. Учасниці тренінгу мали можливість поспілкуватися через Skype та поставити запитання Бренону Корнелу, який працює у секції технічної консультації компанії Deloy (США).

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]