Дата публікації:
19 листопада 2014
Кількість переглядів:
883
Поділитися:

Молодший науковий співробітник кафедри технології машинобудування, верстатів та інструментів (ТеСЕТ) Ольга Залога протягом двох тижнів стажувалася в компанії Delcam (Великобританія) за проектом TEMPUS ENGITEC «Модернізація вищої інженерної освіти в Грузії, Україні та Узбекистані відповідно до технологічних викликів».

Під час стажування разом із представниками трьох країн Ольга Залога ознайомилася з використанням різноманітного обладнання в навчальному процесі, вивчила принципи роботи у CAD/CAM-системі, програмному забезпеченні компанії. Крім того, в рамках поїздки науковець СумДУ побувала в кузовному та складальному цехах автомобільного заводу Jaguar, де впроваджуються автоматизовані технології проектування.

У перспективі на факультеті ТеСЕТ планується упровадити вивчення повного пакету програмного забезпечення компанії Delcam plc від моделювання до зворотного інжинірингу. Знання програмних продуктів PowerSHAPE, PowerMILL, FeatureCAM та PowerINSPECT дає змогу проводити повний цикл виготовлення виробів: проектування, написання керуючих програм для верстатів з числовим програмним керуванням, здійснювати контроль якості і точності готового виробу, що дуже необхідно в умовах розвитку сучасного машинобудування. Це дозволить випускникам СумДУ упевнено почуватися на ринку праці в Україні та за кордоном.

Для довідки. Компанія Delcam – один із світових лідерів у розробці CAD/CAM-рішень для різних галузей промисловості. З програмними продуктами Delcam працюють понад 45 000 компаній у понад 80 країнах світу.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]