Дата публікації:
23 липня 2018
Кількість переглядів:
3061
Поділитися:

Європейською Комісією оголошено результати конкурсу 2018 проектів Жана Моне Програми ЄС ЕРАЗМУС+. Серед 14 проектів, рекомендованих до фінансування в Україні, є два проекти від Сумського державного університету. Перший створений проектною командою навчально-наукового інституту права – «Впровадження в Україні цінностей Європейського Союзу». Другий – «Медична освіта в Європейському Союзі: виклики для України» ― проектна команда Медичного інституту.

Напрям Жана Моне є окремим компонентом міжнародного виміру програми Еразмус+, який має на меті популяризацію викладання, проведення досліджень та співпраці з європейськими студіями у всьому світі.

Про рівень конкурентної боротьби між науковцями за перемогу у конкурсі свідчить наступна узагальнена статистика: у рамках чотирьох конкурсів 2014–2017 рр. проектів технічної допомоги Європейського Союзу Еразмус+ за напрямом "Програма Жана Моне" всього подано 3583 проектні пропозиції, з яких фондом підтримано 980 заявок; від України було подано 410 проектів, з яких відібрано до фінансування лише 41 проект (тобто, 10% від поданих заявок).

Цього року серед 14 проектів-переможців від України увійшли 10 – модулі Жан Моне зі стійкого розвитку, медичної освіти, зовнішньої політики ЄС та його діяльності як глобального актора і агента змін, комерційного права, антитоталітарних практик, енергоефективності, міждисциплінарності та інклюзії в докторських студіях, європейських цінностей, 1 – центр досконалості Жан Моне, 2 – Жан Моне проекти з питань безпеки та розбудови стійких держав, підтримки науковців у сфері європейських студій та 1 – підтримка асоціацій Жан Моне.

Запрошуємо проектні команди, проекти яких не потрапили до списку підтриманих, доопрацювати заявки для подання на конкурс у лютому 2019 року, враховуючи рекомендації від Європейської Комісії.

Командам-переможцям бажаємо успішного виконання проектів в рамках Програми Жана Моне у Сумському державному університеті!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]