Велика освітянська родина СумДУ відзначає День знань
Новий навчальний рік знову – в умовах війни, отже, освітній процес у СумДУ буде проходити у змішаному форматі, бо безпека його учасників – наш головний пріоритет.
Ректору СумДУ Василю Карпуші присвоєно звання «Заслужений працівник освіти України»
Президент України підписав указ про присвоєння почесного звання «Заслужений працівник освіти України» Василю КАРПУШІ, ректору Сумського державного університету. Це визнання є високою оцінкою його багаторічної праці на благо української освіти.
СумДУ – в трійці кращих університетів України в рейтингу Webometrics
Відповідно до оновлених даних Ranking Web of Universities (Webometrics), Сумський державний університет визначено на другому місці в рейтингу закладів вищої освіти України.
СумДУ – у числі кращих університетів Європи в рейтингу QS World University Rankings: Europe 2025
10 липня британська рейтингова агенція Quacquarelli Symonds оприлюднила другу редакцію щорічного рейтингу європейських університетів QS World University Rankings: Europe 2025.
СумДУ – у п’ятірці кращих ЗВО України в рейтингу «Топ-200 Україна»
Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence презентував вісімнадцяту версію рейтингу «Топ-200 Україна».
СумДУ – в топ-201-300 університетів світу та лідер серед ЗВО України у рейтингу Times Higher Education Impact Rankings 2024
Times Higher Education, одна з найвпливовіших рейтингових агенцій світу, в ході Глобального конгресу сталого розвитку, що проходить з 10 до 13 червня в Бангкоку (Тайланд), оприлюднила результати щорічного рейтингу університетів THE Impact Rankings.
СумДУ – у числі найкращих університетів України в рейтингу QS World University Rankings 2025
У ході саміту EduData Summit 2024, що відбувся 4-5 червня у Вашингтоні (США), британська рейтингова агенція QS презентувала результати міжнародного рейтингу університетів QS World University Rankings 2025.
Центральний корпус, каб. Ц-339
тел.: +38(0542) 687-774
тел.: +38(050) 052-70-10
е-mail: secretary@pk.sumdu.edu.ua