Дата публікації:
11 січня 2018
Кількість переглядів:
4622
Поділитися:

11 січня у Сумському державному університеті було підписано угоду про співпрацю із Сумською обласною організацією Товариства Червоного  Хреста України. Підписи під документом поставили ректор СумДУ Анатолій Васильєв та голова організації Ігор Шаповал.

Угода передбачає реалізацію планів у восьми напрямках. Першочерговим завданням є створення симуляційного центру з практичної підготовки студентів з індивідуального та колективного надання першої допомоги населенню і розробка та реалізація навчального курсу «Догляд за тяжкохворими в домашніх умовах» для населення області. Також планується наукова співпраця в підготовці грантових проектів медико-соціальної направленості та створення «Школи волонтерів» у СумДУ для гуманітарної роботи серед соціально незахищених категорій населення. З метою популяризації та розвитку донорства крові буде створено «Банк крові» для надання безоплатної допомоги препаратами та компонентами крові студентам та викладачам СумДУ, працівникам Червоного Хреста та ін. Крім того, планується проведення інформаційно-просвітницької роботи, направленої на підвищення правової культури, розуміння норм міжнародної гуманітарної політики та гуманітарних цінностей студентами й викладачами університету; підготовка студентів та працівників університету з питань надання першої допомоги в разі виникнення локальних надзвичайних ситуацій і проведення спільних гуманітарних акцій Червоного Хреста.

Ректор СумДУ Анатолій Васильєв зазначив: «Ця угода діятиме у двох напрямках - професійному: у складі університету є потужний Медичний інститут, співпраця з яким може здійснюватися у колі тих завдань, що вирішує Товариство Червоного Хреста. Ці завдання повністю співпадають з професійною роботою і професорсько-викладацького складу інституту, і науковців, і майбутніх фахівців - випускників Медичного інституту. Другий напрямок – соціальний, адже волонтерський рух в університеті дуже поширений: близько 200 студентів на постійній основі займаються волонтерською роботою. Ця угода має реальну змістовність, яка буде реалізована».

«Я думаю, що наша співпраця буде взаємовигідною і для університету, і для обласної організації Товариства Червоного Хреста. Угода є яскравим зразком співпраці науки з громадською організацією і прикладом для інших навчальних закладів», - підкреслив голова організації Ігор Шаповал. Також він наголосив на символічності цієї угоди, оскільки цьогоріч Червоному Хресту виповнюється сто років.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]