Дата публікації:
13 листопада 2018
Кількість переглядів:
2235
Поділитися:

8 листопада в Сумському державному університеті відбулося  засідання Ради із забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти. Темою заходу стало обговорення сталості результатів двох міжнародних грантових проектів. Зокрема, говорили про результати заходів у рамках реалізації міжнародного грантового проекту «ALIGN: Досягнення та регулювання балансу між освітніми програмами та кваліфікаційними рамками» програми ЄС Темпус. Заслухавши та обговоривши питання щодо вдосконалення освітніх програм з урахуванням результатів виконання проекту ALIGN, Рада відзначила, що в СумДУ ведеться системна робота щодо забезпечення відповідності освітніх програм вимогам європейського освітнього простору.

Також розглянули питання, що стосувалося результатів проведення пілотного зовнішнього оцінювання освітніх програм «Економічна кібернетика» та «Інформатика» в рамках грантового проекту «Система забезпечення якості освіти в Україні: розвиток на основі європейських стандартів та рекомендацій» (QUAERE) програми ЄС Еразмус +. У підсумку Рада відзначила, що кафедрами комп’ютерних наук та економічної кібернетики була проведена суттєва робота щодо підготовки звіту про самооцінку освітніх програм «Інформатика», «Економічна кібернетика» за європейськими стандартами та організації візитів європейських експертів.

CумДУ є постійним партнером у спільних проектах в рамках міжнародних грантових програм Європейського Союзу (Tempus, Erasmus Mundus, Jean Monnet, Erasmus+, Horizon 2020), Програми розвитку ООН, Британської Ради, Світового банку, двосторонніх наукових і дослідницьких проектах, грантах приватних фондів. За останні 3 роки СумДУ реалізував більше 50 міжнародних грантових проектів освітнього спрямування та дотримується політики сталості результатів при їх виконанні.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]