Дата публікації:
13 листопада 2018
Кількість переглядів:
2956
Поділитися:

9-10 листопада в Сумському державному університеті відбулися перемовини з представниками Китайського інституту ядерної енергії з міста Ченду. Темою обговорення стало спільне проектування головного насосу для енергетичної установки. Окрім науковців СумДУ й китайської сторони, до перемовин долучилися спеціалісти Національного технічного університету України «Київського політехнічного інституту», Інституту електродинаміки Національної академії наук України, Акціонерного товариства «Науково-дослідного і проектно-конструкторського інституту атомного та енергетичного насособудування», державної компанії «Укрспецекспорт» та голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко.

«Науково-технічне співробітництво з китайськими партнерами розширюється. Кілька років тому ми, на замовлення Інституту електронної промисловості КНР, спільно з «Укрспецекспортом» виконали серйозний договір, пов'язаний з ІТ-розробками. Те, що нині предметом перемовин є конкретне обговорення технічного завдання в багатьох його аспектах, свідчить лише про те, що ми на шляху до остаточного затвердження наших домовленостей. Особисто я гарантую, що умови договору з нашого боку будуть дотримані в повному обсязі з належною якістю», – наголосив ректор університету Анатолій Васильєв.

Цього разу під час обговорення фахівці порушили питання сфери застосування, норм і правил проектування, технічних вимог, умов та правил виробництва насосного агрегату.

«Цей проект є унікальним із точки зору викликів для наукових і технічних можливостей університету. Це – взаємодія з науковими та промисловими підрозділами нашого міста та країни. Нині досягнено домовленості, підписані відповідні документи – на кінець місяця ми представимо китайському партнеру власне бачення скоригованих технічних вимог проектування. Далі вони мають їх розглянути, підписати для того, щоб ми могли вже продовжувати роботу…», – пояснив значимість проекту для СумДУ та повідомив, чим завершилися перемовини, доктор технічних наук, директор науково-дослідного інституту енергоефективних технологій СумДУ Микола Сотник.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]