Дата публікації:
12 листопада 2018
Кількість переглядів:
3519
Поділитися:

9 листопада в Сумському державному університеті відзначили День української писемності та мови. Захід відбувся з ініціативи факультету іноземної філології та соціальних комунікацій. З нагоди свята студенти та викладачі підготували тематичні заходи.

Традиційно святкування розпочалося із Всеукраїнського флешмобу: студенти та викладачі всіх факультетів та інститутів СумДУ писали диктант національної єдності "#пишеморазом". Заступник декана факультету ІФСК із наукової роботи Олена Євтушенко зазначила, що «цей флешмоб – не про мову, а про національну безпеку. Це не перевірка знань. Це перевірка нашої ідентичності».

«Неймовірні відчуття, коли усвідомлюєш, що одночасно з тобою по всій Україні не одна тисяча людей теж пишуть диктант, не є байдужими і також розуміють важливість нашої мови», – прокоментувала студентський декан ІФСК Дар’я Данілова.

Також для студентів університету було проведено мовний квест. Учасники на кожній із восьми локацій, розміщених на території СумДУ, мали виконати завдання і швидше за інших скласти з підказок українське прислів’я. Переможці мовного квесту отримали солодкі призи.

На закінчення урочистостей із нагоди Дня української писемності та мови відбувся святковий концерт, організований першокурсниками факультету ІФСК під керівництвом викладача кафедри журналістики та філології, кандидата філологічних наук Наталії Прокопенко. Присутні на святі не лише переглянули розважальні номери, але й отримали пізнавальну інформацію із цікавих відеороликів про українську мову та виступів ведучих.

Підсумовуючи святкування Дня української писемності та мови, декан факультету ІФСК СумДУ Олена Сушкова констатувала: «Народна мудрість стверджує: «Скільки ти знаєш мов, стільки разів ти людина». Без знання рідної мови людина не здатна повноцінно відчувати себе частиною власного народу. Тож бажаю всім ґречно ставитися до слова мовленого й писаного, вірити в слово й довіряти слову, триматися за слово й дотримуватися слова».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]