Дата публікації:
26 липня 2018
Кількість переглядів:
2513
Поділитися:

З 15 по 29 липня проходять IV Європейські університетські ігри Coimbra-2018. Протягом цих двох тижнів невеличке португальське місто Коїмбра стало столицею європейського студентського спорту. Адже саме тут понад чотири тисячі юнаків і дівчат з майже 300 університетів Європи розігрують комплекти нагород в тринадцяти видах спорту. Українські студенти борються за медалі на турнірах з бадмінтону, баскетболу (3х3), футболу, футзалу, дзюдо та академічного веслування.

Сумський державний університет на іграх гідно представили спортсмени-дзюдоїсти, які змагалися за нагороди 24 та 25 липня.

В категорії до 60кг Самотуг Кирил здобув бронзову медаль. На своєму шляху до п'єдесталу він здолав спортсменів з Італії, Німеччини, Угорщини. У півфінальному поєдинку наш спортсмен поступився представнику Португалії - Родріго Лопезу, а в матчі за 3 місце виявився сильнішим за Француза Ніколаса Оуші.

В категорії до 73кг Манукян Геворг виборов срібну нагороду. На шляху до фіналу він переміг представників Грузії, Кіпру, Австрії та Хорватії. У фінальному матчі Геворг зустрівся із дзюдоїстом з Польші - Матеушем Гарбачем. Протягом усього поєдинку тривала рівна боротьба, проте через попередження наш спортсмен був вимушений йти у наступ, де й пропустив кидок від суперника, який і вирішив долю сутички.

А в категорії понад 100 кг Колесник Андрій виборов золоту медаль. Крокуючи до перемоги він здолав дзюдоїстів з Німеччини, Франції та Боснії і Герцеговини. У фінальній сутичці Андрій зустрівся зі спортсменом з Білорусії - Владиславом Царпицьким. Протягом усього поєдинку точилася напружена боротьба, але два вдалих прийоми у виконанні нашого спортсмена дозволили йому стати чемпіоном.

Колектив Сумського державного університету щиро вітає спортсменів та тренерів з перемогою на університетських іграх Coimbra-2018!!!

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]